Skifter du bank, så kan du lige så godt gøre det rigtigt.

Du skal vende dig af med tanken om kun at have 1 bank. Samlerabatterne er nemlig lige til at lukke op og skide i. Nej du skal shoppe dig til bedre priser, hvor du plukker de billigste banker og forsikringsselskaber hele vejen rundt på enkelt dele og produkter.

Hvis fruen siger skift bank, så gør du det. Vi ser i stigende grad undersøgelser og tendenser, som påviser at det er nok mændene som driver den private økonomi og styrer finanser og kontrollerer bankforretningerne. Men det er noget som oftest initieres af kvinderne, som “brokker sig i baggrunden”.

Uanset køn, som er totalt ligegyldigt for min pointe, så skal den som er tovholder, hele tiden (fx halvårligt) være proaktivt og foran bolden, således at de ved at de har den rette bankpakke. Mange bankskifter drives af utilfredshed, men istedet før flere skifte for at optimere deres økonomi. Det er jo ikke uden anstrengelser at man skifter, men det koster jo ikke noget at skifte. Således bør vi danskere se os selv i øjnene og indse, at vi er sløve bankkunder. Under 10% tager stilling til deres bankengagement, hvert år.